Kunsten å pakke smart til mini

Det er ingen overraskelse for oss at det å pakke til tur blir annerledes enn før med nytt medlem i reisefølget.

Den lille krever sitt, og for en behagelig reise for store og små må vi holde tunga rett i munn og pakke med oss nok klær, rikelig med bleier, riktig reiseapotek, mat, favorittleken, vogn, bæretøy, smokker og den beste kosebamsen. Og sån fortsetter det. Å risikere å sitte på flyet med en fortumlet baby som skriker og en irritert medpassasjer som ruller med øynene, vil vi helst unngå. Drømmescenarioet for alle må vel være å reise med en happy baby, som sjarmerer både flyvertinnen og sidemannen.

Så vi får prøve oss litt fram. Vi planlegger, skriver lister og spør den drevne venninnen som reiser med barna titt og ofte. Og for all del, vi forsøker å unngå mammaforumet. Mammaforumet, det store orakelet på nett, som skal gi deg svar på alt du lurer på. Min erfaring med disse forumene er at de gjerne forvirrer mer enn å gjøre klok. Jeg vet ikke hvor mange google-søk som har sendt meg inn i et mammaforum, her alle synes å vite hva som er best for din baby. Stol på magefølelsen.

Det tar vel en del turer før vi blir gode på å pakke med oss det som trengs til den lille, men enn så lenge kommer man ganske langt med sunn fornuft og litt prøving og feiling. Fem ting vi fant ut at det kan være greit å finne ut av før pakking:

  1. Hvor går turen og hvor lenge skal vi være borte?
  2. Hva klarer vi oss ikke uten?
  3. Hva kan vi legge igjen hjemme?
  4. Hva melder værgudene?
  5. Kan vi vaske klær dit vi reiser?

Hva er dine beste reisepakketips til de små? Del gjerne tips og dine erfaringer med oss fra dine reiser med barna, så kanskje vi også kan bli eksperter en dag..

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s