Første reise med mini

Førstereis med mini gikk til Roma. Etter litt research på nettet falt valget på Italias hovedstad, en by vi lenge har drømt om å besøke. Dette skulle bli en slags testtur for oss som ferske foreldre på reise. Baby på tur kunne vel ikke være så vanskelig?

Reisen dit
Flyreisen gikk fint. Mini sov stort sett hele veien og koste seg, mens mamma og pappa satt med høye skuldre og svetteperler i pannen.

Med sen ankomst på flyplassen hadde supermamma bestilt og betalt en bil som ventet da vi ankom. Vi hadde forsikret oss om at barnesetet var på plass og bekreftet. Hele to ganger på mail. Baby på 4 måneder, så dette måtte være på plass. Federico, vår sjåfør, møtte oss med skilt og blankpolert Mercedes. Men, ikke barnesete. Etter småkrangling, saumfaring av barneseter og samtaler med samtlige taxisjåfører på flyplassen, endte vi opp med… null barnesete. Tydeligvis ikke så viktig for italienerne. Med en trøtt baby i bæreselen bikket klokken midnatt, og Federico så seg pent nødt til å vente litt til før han også kom i seng etter mye venting.  Konklusjon: ta med eget babysete når mini er så liten. I hvert fall til Roma. Det koster uansett ikke noe ekstra å sende bilsete med spesialbagasje.

Overnatting
Vi bestiller og bor ofte i leiligheter gjennom Airbnb når vi reiser. Denne gangen falt valget på hotell, med god standard, heis og rikelig med plass til en liten familie. Vi velger som regel en bydel eller et område på destinasjonen vi reiser til, før vi finner hotellet eller leiligheten. Denne gangen falt valget på Trastevere, etter tips fra venner og noen søk på nett. En sjarmerende bydel med fortauskafeer, brostein og små trange gater. Vi var veldig fornøyd med hotellet, Borgo Ripa – Residenza Doria Pamphilj, med trivelige og hjelpsomme ansatte. Barnevennlig med store flotte rom, men også et fint valg om du reiser på kjæreste – eller venninnetur.

Vogn og bæretøy
Vi hadde med oss vogn, bæresele og bæresjal på reisen. Vognen brukte vi som babyseng på nettene. Siden mini var såpass liten fungerte dette fint. Ellers brukte vi vogn en dag, og bæretøy de tre andre dagene da vi vandret rundt. Selv med brostein og trange gater fungerer det fint med barnevogn rundt i Roma. Bussene og trikkene var også godt tilrettelagt for vogn med enkle muligheter for på- og avstigning.

IMG_3393

Ellers kunne vi se at flere turistattraksjoner var godt tilrettelagt for bevegelseshemmede eller de med barnevogn, som for eksempel Colosseum og Peterskirken. Personlig synes vi det fungerer  best med bæretøy, og Alba liker også dette. Kule bæresjal er nok mors favoritt, og mini sitter tett og godt inntil kroppen. Samtidig er det lett å bevege seg med to frie hender til å gjøre andre viktige ting. Som å nyte italiensk pasta, vin og gelato.

Bella bambina, Bella piccolina!
Med mini på reise hadde vi senket kravene for hva vi ønsket å gjøre på tur. I hvert fall sammenlignet med det vi er vant til. Ambisjonen vår var å kose oss på tur sammen som en fersk familie, og teste hvordan det var å reise med barn. Tempoet ble senket og det var ikke like viktig å få sett alle attraksjoner. Vi fikk likevel spist masse god mat, drukket litt vin, spist italiensk is, sett på turister, vært turister, og sett en hel del av Romas gater og mennesker. Og ikke minst sjarmert italienerne med den lille på tur. Italienerne elsker barn. Dette gjør det svært enkelt å ta med barna ut å spise og være turist her.

IMG_3339

Konklusjonen etter 4 dager i Roma og første reise med baby
Barn er ingen hindring for å reise på storbyferie. Roma gjør seg bra, også med baby. Det er enkelt å komme seg rundt, pasta og pizza serveres 24/7 og byen er et museum i seg selv. Happy foreldre betyr happy baby, og turen ga mersmak til nye eventyr. MEN, det er mere å drasse på, mer planlegging og det er mini som bestemmer tempo. Vi trenger nok noen flere turer med mini for å bli helt varme i trøya, men Roma var en god start.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s